Понякога както и малките деца така и възрастните хора имат нужда от грижи, някой да им обръща внимание. Да бъдат винаги ценъра на „вселената“. да получават своята порция любов и грижа.
Неспособноста им, а понякога и невъзможността на техните роднини, близки и познати да извършват определени действия, поставя задача пред нас ние да поемем тези отговорности вместо тях. Необходимостта за спазване на поставена терапия, стриктното и следне и изпълнение.
Приемането, настаняването, попълване на документация, установяване на хранителен режим. Следне на дефекация и диуреза, темперетурен лист, кръвно налягане, пулс. Извършване на манипулации, изследване и регистриране на соматични показатели, следене на психическо и физическо състояние. Са част от нещата които е необходимо да се спазват и следят за едно по-добро обгрижване и отношение към нуждаещите се.

Санитарни услуги и грижи

Предвид състоянието и неспособноста на възрастните хора, едно от най-важните неща е подържането на тяхната хигиена. Редовните тоалети, подържане на битовите условия създава не само комфорт и атмосфера, но предотваратява и възможноста за създаване на инфекции и доста заболявания.
Почистване и дезинфекциране на под стени, прозорци, врати и санитарни възли. Подмяна на белъо, пране, гладене. Сервиране и отсервиране. Тоалет, къпане, постригване, маникюр и педикюр.

При желание от близките допълнително може да се включат индивидуалните лекарства на всеки от домуващите (като това ще бъде калкулирано към таксата).

грижи
Сестрински Грижи

 

Запишете се за нашия бюлетин
и получавайте най-новите неща покрай нас.