Масажите не могат да заместят разумния и активен начин на живот. Но в допълнение към здравословното хранене, редовните физически упражнения, правилната кинезитерапия и ерготерапия могат неимоверно да подобрят качеството ни на живота и да ни помогнат да се справим с много от проблемите, свързани със старостта.

Терапевтичният ефект – масажите успокояват, отпускат и създават приятни усещания. Спомагат за понижаване на високото кръвно налягане. Отстраняват депресията, чувството за самота и безсилие. Възстановявът подвижността на ставите и мускулите, а това допринася и за усещане за ведрост и пълноценност.

Много възрастните имат остра чувствителност. Ако те са загубили слуха или зрението, тяхното чувство за допир може да бъде повишено. За тези, които рядко получават докосване, масаж може да донесе сълзи на благодарност или освободи соматични спомени. Ползи за възрастните.

Прилаган грижливо масажът подобрява кръвообращението, облекчава ревматичните болки.

Масажът поддържа кожата здрава и еластична.

Намалява стреса
Задълбочава релаксация
Задълбочава дишане
Понижава кръвното налягане
Стимулира кръвообращението
Облекчава болки в ставите
Намалява подуване и оток
Стимулира червата
Стимулира притока на лимфа
Подобрява съня
Освобождава ендорфини
Намалява страха и безпокойството
Носи усещане за благополучие
Намалява изолация

Масаж за възрастните хора има различни физически и психически ползи, което води до подобряване на здравето и общото благосъстояние. Техниките, използвани за възрастни граждани се различават значително от тези, използвани при по-младите индивиди, така масажистите се стремят да разберат тези различия, с цел по-добре да лекуване пациентите си. Проучванията показват, че ефектите на стареенето се провеждат по-бързо при хора, които нямат умствено стимулиране и които се занимават с малко физическа активност. Допълнителни изследвания показват връзка между намаляване на физическата активност до увеличаване на депресия, което води до много свързани с възрастта заболявания и състояния. Поради връзката между физическото и психическото, всяко лечение за възрастни хора трябва да помогне за подобряване на баланса между двете. Чрез манипулиране на тялото и стимулиране на ума, масаж осигурява перфектен баланс, необходим за здравето на индивида да процъфти.

Запишете се за нашия бюлетин
и получавайте най-новите неща покрай нас.