Когато става въпрос за тихо и спокойно място една от първите асоциации, която ми идва е планина. Далеч от масовия трафик, високите бетони конструкци, напрегнатото сиво ежедневие – място неопетнено от човешка ръка запазило своята чистота и девствена природа.
Квартал Бояна е разположен в подножието на Витоша, тихо и прохладно място връзка между натоварения и шумен град и спокойната и чиста планина. Иначе казано с единия крак си в планината с другия имаш лесен и бърз достъп до центъра на София.
Излкючителната панорама и комуникация го правят доста атрактивен за живеене крартал. Големите зелени площи, приспособени за дълги и разтоварващи почивки. Домът също е подходящ за свиждания, беседи и разговори. В близост до къщата се намира средновековната Боянска църква “Св. св. Никола и Пантелеймон”, а по-късно и манастир. Тя е един от културните символи на България и е включена като културен паметник. Често се организират еднодневни екскурзи до самия храм за жителите на хоспис “Надежда”.

Хоспис квартал Бояна
Хоспис квартал Бояна
Хоспис квартал Бояна
Хоспис квартал Бояна
За повече информация може да се свържете с нас от контактната форма на сайта, да ни потърсите по телефона или на адрес в квартал Бояна.
Повече информация за другия дом ще намерите в секция Хоспис ⇒ Хоспис квартал Малинова долина.
Запишете се за нашия бюлетин
и получавайте най-новите неща покрай нас.