работа за пенсионери част1
4.78 (95.56%) 9 votes

Докато по време на работа, много от нас мечтаят да имат свободно време, за да запълнят своите дни с почивка, игра на голф, релаксация с любимите хора и т.н. Но много често, когато пенсионирането настъпи, ние всъщност осъзнаваме, че ни липсва работата!

Има безброй причини, за да продължим да работим след пенсионна възраст: работата може да помогне да останем физически и психически здрави, да осигурява допълнителен източник на доходи. Може би е добре да се намери работа в област с по-голяма гъвкавост, по-малко часове, и по-малко стрес, но не се изключва и варианта за развиване в ново поле кариера. Вместо монтиране живота около работата, можете да се погледне за работни места, които да позволяват да се преследват личните интереси. Това може да бъде една сбъдната мечта за пенсионера.

Ако имате намерение да работите след пенсиониране, вижте тези идеи, за да си намерите работа, която отговаря на вашите след пенсиони нужди.

Заетост за възрастни

1. Работа за Вашият бивш работодател

Ако си харесате работата, която сте върши ли преди пенсиониране, помислите и говорете с вашия работодател за работа на непълно работно време.Тъй като работодателите мразят да губят ценни служители, стария ви шеф може да скочи на шанс да ви наемат обратно, дори и ако имате нужда от по-малко интензивно или по-гъвкав график. Това ще ви позволи да подновите контакт със старите си колеги и да продължите работа, която винаги ви е радвала – но сега според графика си.

2. Работа като консултант

Пенсионираните лица с напреднала степен или специализиран опит могат обмислят кариера в консултациите. Консултанти могат да се възползват от годините си опит, обучение и връзки и да поставят свои часове, за да се избегне натовареността на пълното работно време.

Например, пенсионери с опит в програмирането, изработка на уеб сайт, финанси и съдебни спорове са много търсени. В действителност, много фирми могат да си позволят да плащат на консултанти високи такси, защото те не трябва да плащат за техните ползи. Един недостатък, обаче, е, че трудно може да се намери на търсенето на уменията ви. Това зависи от това къде живеете и колко бързо ще си изградите своята клиентела.

Когато започнете да работите като изпълнител или консултант, мислете за начини да намерите повече работа, след като сегашното ви назначение приключва. Прием на краткосрочни или на непълно работно време може да се разшири мрежата ви от професионални контакти, които могат да ви помогнат да си намерите работа в бъдеще. Друг вариант за консултанти е да се регистрирате в фирма, за търсене на работа. Въпреки, че тези фирми могат да усвоят доста от приходите ви, те имат достъп до голяма база данни от фирми, които могат да се нуждаят вашите услуги.

3. Започнете търговията на дребно

Много пенсионери избират да отворят свой собствен бизнес на дребно. Ако имате голяма колекция от всякакъв вид, таван, пълен с прашни антики, или в кутии от книгите, които вече не се четат, може да ви послужат като добър първоначален тласък за собствения ви бизнес на дребно.

Интернет го прави лесно да се започне, нов онлайн бизнес на сравнително ниски режийни разходи за продажби и реклама онлайн чрез сайтове като иБей.

Ако планирате да започнете свой собствен бизнес, погледнете към местната търговска камара и малка бизнес администрация за ресурси Можете също така да започне със сайт за реклама на вашите услуги, и да използвате социалните медии за насърчаване на вашия бизнес.

4. Потърсете по малко стресираща работа, на непълно работно време

Ако просто искате да останате активни и в контакт с други хора, търсете работа с ниско напрежение и лека отговорност. Ето и някои от най-популярните на непълно работно време за пенсионери:

Дребни позиции. Тези работни места не плащат високи заплати, но те предлагат гъвкави графици. Плюс това, те съществуват навсякъде.

Кол център работа. В кол център, служителите прекарват по-голямата част от времето си седейки и говорейки по телефона, което може да бъде страхотно за възрастни хора с ниска мобилност. В действителност, редица компании позволяват на представители за обслужване на клиенти, да работят от дома си.

Помощник-учители и възпитатели. Пенсионерите, които се радват на работа с учениците може да се ползват като асистент-преподавател или учители. Университетите понякога наемат преподаватели асистенти за на малко часове  за почасово заплащане или фиксирана такса. Преподаватели, от друга страна, могат да бъдат самостоятелно заети или да работят с по-голяма организация.

Услуги при отглеждане. Грижа за деца, грижа за възрастни хора. Полагане на постоянна нужда за заети семейства. Може като детегледачи или болногледачи. Колкото е необходимо за приятели, семейство и съседи за допълнителен доход или предлагат ежедневни услуги за гледане на деца и възрастни в дома им. (За повече информаци и при интерес в тази област може да се свържете със нас за повече подробности тел: 0888339873)

 

Имате ли допълнителни идеи за работа след пенсиониране? Възможно ли е в момента един пенсионер да работи на непълно работно време? Свържете се с нас ако сте заинтересовани в гледането на възрастни хора!

За повече информация и контакти.