Идеи за работа част 2
3.88 (77.5%) 8 votes


Нови четрини чудесни идеи за възрастни или хора в пенсиона възраст. Продължение от статия: Идеи за работа част 1.

1. Намиране на почасова работа с бакшиш

Тъй като заплатите са ниски, намиране на работа на непълно работно време с здравноосигурителни обезщетения и бакшиш може да направи работата по-привлекателна. Например, ако работите за кино, театър, концертна зала, или почти всеки друг вид забавления, може да получите безплатни билети за представление. Или, ако работите като портиер пред театрални или спортни прояви, по-голямата част от работата ви ще се появи в началото на шоуто или играта, което означава, можете да се насладите на развлеченията за остатъка от вашата смяна.

2. Работа като временно нает служител

Временни работни места могат да бъдат възможност за вас да се редува работата с отдих. Тези работни места са различни, но могат да включват общ труд или офис работа. Включително счетоводство, обслужване на клиенти, както и позиции за обработка на данни. Продължителността им може да варира между един ден и няколко седмици.

Ако имате нужда от почивка, може да преминете на друго работно място и да чакате за следващата опция да дойде. Освен това, много временни работни места не изискват определен набор умения, значителен професионален опит. Можете да намерите временна работа онлайн с помощта на интернет сайтове за временна работа.

3. Да дадем нещо на света

Не малък е и броят на пенсионираните, които искат и имат възможност да дадът нещо обратно към света. Тези работни места са склонни да плащат много малко и може да включват обучение, уроци, или работи в дневни центрове, но там вече повече се търси моралната удоволетвореност и социалния контакт от колкото материалната изгода.

Много пенсионери също могат да се насладят на доброволчески позиции, като например работа в приюти за животни или организации. Корпусът на мира приема здрави възрастни индивиди, които се оценяват за техните умения и житейски опит. Доброволците се възползват от обогатяващо от културния опит, който трупат и работа в чужбина. И като допълнителен стимул, Корпуса на мира позволява законно женени двойки, за да служат заедно.

Ако ви харесва идеята да даде назад, но искам доход, докато го правиш, помисли за работа в областта на здравеопазването. Можете да се превърне в лицензиран практическа медицинска сестра (LPN) или заверено сестрински помощник (CNA) в най-малко една година. Освен това, можете да получите вашия крак във вратата като помощник на един изпитан държавна медицинска сестра (STNA), който изисква само няколко месеца от класове.

4. Преквалифициране за кариерата

Министерстовото заедно с Агенция за социално подпомагане и Бюрото по труда, много често организират програми и за хора в напреднала възраст. Възможност за обучения (за болногледачи, детегледачи и т.н.) в последствие голям процент от тях биват наемани от частни фирми или организации, при което и техните заплати с осигоровките биват покривани за голям период от време.

Обобщение
Работа след пенсиониране може да предостави чудесни възможности да работите по свой вкус. Много компании ценят опита на възрастните работници и предоставят гъвкави графици и възнаграждения. Има много начини да се възползвате от вашата страст и опит и да я трансформирате материална и духовна изгод. Но човек никога не е твърде стар за да научи и нови трикове и да преоткрие нови възможности, увлечения и емоци. Пенсиониране може да осигури възможност да преобразите ваша голяма страст и енергия в реалност да се впуснете в една нова, вълнуваща работа или дори да станете доброволец с минимална инвестиция на време.

Имате ли допълнителни идеи за работа след пенсиониране? Възможно ли е в момента един пенсионер да работи на непълно работно време? Свържете се с нас ако сте заинтересовани в гледането на възрастни хора!
За повече информация и контакти.

Да се отдадем на заслужена почивка и отдих или да дадем тласък на нови страсти и емоции, преоткривайки нови възможности и контакти.